Advies

Waarom advies?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Het kopen van een paard kan veel vragen oproepen. Welk paard pas het beste bij mij en waar kan ik hem vinden? Er is zoveel keuze, dus wanneer maak ik de juiste keuze? Zit hij goed in elkaar? Heb ik 2000,- euro of 10.000,- te besteden en wat mag ik daar dan voor verwachten?

 

Ik zoek met jou naar het ideale paard. Een paard wat bij jou past qua gevoel, rijmogelijkheden en fysieke staat. Dat is niet van één ding afhankelijk. Elk paard is anders en elke ruiter/eigenaar is anders. Ook na het advies en de daaropvolgende aankoop sta je er niet alleen voor. Ik kan je ook verder helpen na aankoop, met meer advies en natuurlijk training of instructie

 

Hoe werkt het?

Het advies bestaat uit een eenmalig gesprek of een langer traject. Wanneer je kiest voor een eenmalig advies, ga je naar huis met antwoorden op je vragen en kan je zelf goed verder met het maken van keuzes. Wanneer je kiest voor een langer traject stellen we samen vast wat je precieze wensen zijn m.b.t. de begeleiding en maken een plan dat past bij je zoektocht. Om bij aankoopbegeleiding een onafhankelijk advies te kunnen garanderen, werk ik niet met provisie op de daadwerkelijke verkoop. 

 

Bel of mail gerust voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Voor contactgegevens klik je hier.

 

Achtergrond

Ons eerste IJslandse paard, een 6-jarige ruin, kochten we in 1999 op IJsland. Omdat we geen enkele ervaring hadden op het gebied van de IJslandse paarden, hebben we degene die voor ons op zoek ging naar het juiste paard het vertrouwen moeten geven dat hij wist wat hij deed. We hadden geluk, hij vond voor ons precies het juiste paard. We hebben jarenlang plezier gehad van het paard, ons verhaal was zeker een succes. Later merkte ik dat het eigenlijk heel bijzonder was dat wij meteen het juiste paard troffen, terwijl we geen enkele ervaring hadden. Om mij heen zag ik dat het vaak lastig zoeken is als je niet precies weet wat je zoekt. Ook is de aankoop van een paard een samenspel van verstand en gevoel en de neiging bestaat om een van beide aspecten de overhand te laten nemen. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is dat verstand en gevoel bij de keuze voor een paard in evenwicht zijn met elkaar.

 

De afgelopen jaren trof ik ook combinaties, paarden en ruiters die begeleiding of advies nodig hadden. Zij zaten met trainingsvraagstukken, een gebrek aan kennis over verzorging of ze stonden voor de moeilijke keuze om mogelijk afscheid te nemen van het paard omdat het niet de juiste match was. Vaak zag ik hoeveel emotie dit losmaakte en hoe belangrijk het is om voor dit soort kwesties niet alleen te staan. Mijn kennis wil ik daarom graag delen.